Yleinen tieto

Tiedostonsiirto

FTP (File Transfer Protocol) käytetään tiedostonsiirtoon palvelimelle.

SFTP / SSH käytetään tietoturvalliseen tiedostonsiirtoon palvelimelle. Valitsethan tämän aina kun palveluusi on liitetty SSH-yhteys.

Sähköposti

IMAP on sähköpostin lukuun erillisellä sähköpostiohjelmalla (kuten Outlook) käytetty protokolla. Viestit luetaan aina palvelimelta. Valitse tämä mikäli haluat lukea viestejä sekä sähköpostiohjelmalla, että webmailin kautta.

POP3 on sähköpostin lukuun erillisellä sähköpostiohjelmalla (kuten Outlook) käytetty protokolla. Valitse tämä mikäli haluat ladata viestit palvelimelta pois omalle työasemallesi.

SMTP on sähköpostin lähettämiseen käytetty protokolla.

WEBMAIL-palvelun kautta voit lukea sähköpostejasi selaimella mistä tahansa. Louhen webmailiin kirjaudutaan osoitteesta http://domain.tld/webmail (korvaa domain.tld kotisivujesi osoitteella).

Verkkotunnukset

Nimipalvelut tulee olla jokaisella verkkotunnuksella. Nimipalveluiden avulla määritellään miten domain ohjataan oikealle palvelimelle. Louhen Webhotelli- ja Domainpalveluihin kuuluu aina nimipalvelinpalvelut.

Domain eli verkkotunnus on palveluidesi osoite. Domain on aina muotoa domain.tld. Tämän sivuston domain on apua.com.

Alidomain on domainin eteen tuleva liite. Yleisin alidomain on www, jolloin koko osoite on www.domain.tld. Alidomaineja voi olla useita.

Rinnakkaisdomain on palveluusi liitetty toinen (tai useampi) verkkotunnus.

WHOIS-tieto on julkinen domainin omistajatieto.

Mikäli artikkelista puuttuu tarvitsemasi ohje tai artikkelissa on virhe, ilmoita siitä asiakastukeemme.