Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on kerätty vastaukset useimpiin kysymyksiin sekä uusille että vanhoille asiakkaillemme.

Uuden asiakkaan usein kysytyt kysymykset

Tarvitsen tilaa kotisivuille ja sähköposteille. Mikä palvelu olisi minulle paras?

Webhotellipalveluissamme

Kotisivuni ovat toisella palveluntarjoajalla. Voiko teiltä tilatun verkkotunnuksen ohjata nykyisiin kotisivuihini?
Kyllä voi. Domainin tilauksen yhteydessä voit asettaa URL / FRAME -edelleenohjauksen nykyisiin kotisivuihisi. Voit myös asettaa A-tietueella ohjauksen IP-osoitteeseen. Tietueita voi päivittää Oma Louhi -palvelun kautta myös tilauksen aktivoinnin jälkeen. Tarvittavat asetukset ja ohjeet ohjauksen tekoon saat kotisivujesi palveluntarjoajalta.

Tilaamaani palvelua ei vielä ole aktivoitu. Miksi?
Aktivoimme tilaukset, kun tilauksesta luodun laskun suoritus kirjautuu järjestelmäämme. Mikäli maksat tilauksen verkkomaksuna aktivoidaan tilaus heti. Mikäli valitset laskutustavaksi postitse tulee palvelun aktivointiin vähintään 3-4vrk viive (laskun postitus ja laskun maksu).

Vanhan asiakkaan usein kysytyt kysymykset

En ole saanut laskua postitse. Mitä teen?
Laskut löytyvät aina Oma Louhi -palvelun Laskut-valikon kautta. Kirjaudu Oma Louhi -palveluun ja maksa avoin lasku verkkomaksuna. Näin varmistat palvelusi jatkon katkoitta.

Palveluni on suljettu maksamattoman laskun johdosta. Mitä teen?
Palvelu on pääasiassa mahdollista aktivoida, jos sopimus pn päättynyt alle 1kk sitten. Ota sähköpostitse yhteyttä Asiakaspalveluumme asiakastietoihisi merkitystä sähköpostiosoitteesta niin luomme palvelustasi uuden laskun. Palvelu aktivoidaan uudelleen kun uudelleenavauksesta luotu lasku kirjautuu järjestelmäämme suoritettuna.

En ole saanut minulle lähetettyä sähköpostia, missä vika?
Tarkista ensin roskapostikansiosi. Tämän jälkeen voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyytää selvittämään asiaa. Tarvitsemme viestistä lähettäjän ja vastaanottajan sähköpostiosoitteet ja mahdollisimman tarkan lähetysajan.

Mikäli artikkelista puuttuu tarvitsemasi ohje tai artikkelissa on virhe, ilmoita siitä asiakastukeemme.