Datamappi-webhotellien siirto (syksy 2016) (2. erä)

Louhi suorittaa Datamapin webhotellien siirtoa uuteen palveluympäristöön syksyn 2016 aikana. Siirto tehdään automaattisin ajoin, niin että www-sivujen asetustiedostoihin tehdään määrättyjä muutoksia toiminnan mahdollistamiseksi uudessa ympäristössä. Esim hakemistopolkuviittaukset. Kaikissa tapauksissa emme kuitenkaan pysty takaamaan sivuston toimintaa uudessa ympäristössä. Tälle sivulle on koostettu muutamia yleisiä ohjeita miten mahdollisissa ongelmatapauksissa sivusto saadaan takaisin toimintaan. Mikäli havaitset ohjeistuksessa puutteita, pyytäisimme ilmoittamaan näistä meille: tuki@datamappi.fi
HUOM: Mikäli webhotelli on siirretty ennen 5.12.2016, on se siirtynyt palvelimelle whm20.louhi.net. Näiltä osin ohjeistus löytyy täältä: apua.com/datamappi

Yleistä tietoa palvelusta ja siirrosta

Alkaen 5.12.2016 Datamapin webhotellit siirretään webhotellipalvelimelle whm25.louhi.net / 77.240.19.26. Palvelimella on cPanel -hallintapaneeliohjelmisto, jonka kautta palvelun tunnuksilla pääsee helposti hallinnoimaan mm. sähköpostilaatikoita, jakelulistoja ja MySQL-tietokantoja.

Pääosa tunnuksista toimii siirron jälkeen uudessa ympäristössä. cPanel-hallintapaneeliin kirjaudutaan samalla tunnuksella kuin Datamapin FTP-palvelimelle.

Louhi on asettanut kaikki siirtyvät verkkotunnukset Louhen nimipalvelimille: dns1.louhi.net, dns2.louhi.net ja dns3.louhi.fi. Datamapin nimipalvelimet ns1.datamappi.fi ja ns2.datamappi.fi poistuvat käytöstä. Siirron yhteydessä Louhen nimipalvelimia käyttävät domainit ohjataan automaattisesti uuteen palveluun. Mikäli verkkotunnus on tilattu toiselta välittäjältä, tulee asiakkaan määritellä siirron jälkeen sille seuraavat ohjaukset:

@ A 77.240.19.26

www A 77.240.19.26

mail A 77.240.19.26

* A 77.240.19.26

@ MX 10 whm25.louhi.net

Käytössä olevat nimipalvelimet voit tarkistaa osoitteessa: https://oma.louhi.fi/basket/whois?domain=

Siirrossa kopioidaan automaattisesti seuraavat sisällöt:

Postituslistat eivät siirry, joten ne tulee asiakkaan luoda uudelleen cPanel-hallinnassa kohdasta Mailing Lists.

Yleistä ohjeistusta

Ohjaukset: Mikäli havaitset ongelmia siirretyn webhotellin toiminnassa, tarkista ensin että verkkotunnuksen ohjaukset ovat oikein. Mikäli verkkotunnus ei ole tilattu Datamapilta, ei sille ole tehty automaattista ohjausmuutosta. Verkkotunnuksen tulee ohjata webhotellipalvelimelle whm25.louhi.net / 77.240.19.26.

Voimassaolevat ohjaukset voi tarkistaa esimerkiksi Googlen työkalulla: https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/

Polkuviittaukset: Itse tehdyissä sovelluksissa ja koodeissa tulee tarkistaa että mahdolliset polkuviittaukset vastaavat uutta ympäristöä.

PHP: Palvelimen PHP-versio on 5.6. Varmistakaa että sovelluksenne on yhteensopiva tämän kanssa. Vanhemmat sisällönhallintajärjestelmät tulee myös tästä syystä päivittää.

Htaccess: .htaccess tiedostoista kommentoidaan pois php_flag asetukset. Uusi järjestelmä ei tue näitä.

Sähköpostit

Siirron jälkeen sähköpostit tulee lukea palvelimelta whm25.louhi.net. Sähköpostiohjelman asetuksiin saapuvan postin palvelimeksi tulee siis määritellä whm25.louhi.net. Samaa palvelinta voi käyttää myös viestien lähetykseen, mutta tällöin tulee salasana-autentikointi olla päällä SMTP-asetuksissa. Sähköpostitilien tunnukset säilyvät ennallaan, joten niihin ei muutoksia tarvitse tehdä.

Tietokantaa käyttävät sivustot

Tietokantojen nimet: Siirrossa tietokantojen nimiin tullaan määrittelemään etuliite muotoa: acpanelusername_. Cpanelusername muodostuu omasta domainista.

Tietokantakäyttäjät: Palveluun luodaan automaattisesti seuraavat tietokantakäyttäjät:
acpanelusername_dmuser
acpanelusername_dmuser_ //tällä käyttäjällä on vanha salasana, se myös yritetään ottaa käyttöön automaattisesti

Virhe: ”Tietokantaan ei saa yhteyttä” tai ”Error to establishing a database connection”

Sovellus ei saa tietokantayhteyttä todennäköisesti asetustiedoston puutteiden myötä. Asetustiedosto löytyy usein nimellä config.php, wp-config.php (WordPress), configuration.php (Joomla), settings.php (Drupal).

Virhe: WordPress-sivuston fontit ovat muuttuneet

Tarkista WordPress-asetuksista että site-URL on määritelty vastaamaan domainia

Mikäli artikkelista puuttuu tarvitsemasi ohje tai artikkelissa on virhe, ilmoita siitä asiakastukeemme.