Webmail päivitetään ke 30.1 klo 07-09

Webmail-palvelumme https://webmail.louhi.net/ päivitetään keskiviikkona 30.1

Kuvaus: Webmail-palvelun päivitys
Päivitystyö alkaa: keskiviikko 30.1.2013 klo 07:00
Päivitystyö loppuu: keskiviikko 30.1.2013 klo 09:00

Vaikutus:
Webmail-palvelu päivitetään uudempaan keskiviikkona 30.1 klo 07 alkaen. Päivitys ei aiheuta katkosta sähköposteihin tai webmailin käyttöön. Päivityksen aikana osoitekirjaan tai webmailin asetuksiin tehdyt muutokset eivät päivity uuteen webmailiin. Sähköpostia voi lukea ja lähettää normaalisti päivityksen aikana.

Muutos koskee Webhotelli ja PikkuKomentaja -Asiakkaitamme. Päivitys ei vaadi Asiakkailtamme toimenpiteitä.

Mikäli haluatte lisätietoa päivityksestä tai webmailissa on ongelmia päivityksen jälkeen, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä tekniseen tukeemme.

Tekninen tukemme ja asiakaspalvelumme palvelee teitä ma-pe 8-19.

Webhotelliympäristön PHP-päivitykset

Koska PHP 5.2 tuki on loppunut, tulemme seuraavien kuukausien aikana päivittämään laajalti webhotelliympäristöömme PHP-version 5.3. Päivitys on jo käytössä WHM12-palvelimella. Muutoksesta ei tiedoteta erikseen. Muutos ei aiheuta katkosta palveluun.

Muutos koskee Webhotelli ja PikkuKomentaja -asiakkaitamme

Varmistat parhaiten sivustosi yhteensopivuuden uuden PHP-version kanssa päivittämällä sisällönhallintajärjestelmäsi / PHP-koodisi ajantasaiseksi. Huomioithan, että sivustojen sisältö on Asiakkaan vastuulla.

PHP 5.3 sisältää tietoturvapäivitysten lisäksi uusia ominaisuuksia sekä parannuksia suorituskykyyn.

PHP 5.3 taakseppäin yhteensopimattomat ominaisuudet: http://php.net/manual/en/migration53.incompatible.php .

Tarvittaessa Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa tarkemmin. Huomioittehan, että emme voi kuitenkaan päivittää sivustonne alustaa puolestanne.

Joulukuun asiakastyytyväisyys

Joulukuussa asiakastyytyväisyytemme oli 4.05 / 5. Tammikuun alun 4.07 näyttäisi jo lievältä kasvulta, mutta miten voisimme parantaa asiakaspalveluamme vielä enemmän?

Asiakastyytyväisyyttä mitataan Oma Louhi -palvelussa sisäänkirjautuneen käyttäjän etusivulla. Asiakastyytyväisyysarvosanan sekä palautteen voi antaa kerran kuukaudessa.

Asiakastiedote 14.12.2012

Osa asiakkaidemme palveluista on joutunut osaksi palvelunestohyökkäystä. Asia havaittiin Louhen ylläpidossa tiistai-iltana (11.12.2012). Pääasiassa hyökkäyksessä on käytetty webhotelleihin asennettujen Joomla -sisällönhallintajärjestelmän haavoittuvuuksia.

Hyökkäyksen johdosta osassa Louhen palveluista ilmeni menneiden vuorokausien aikana verkkopalveluiden hidastelua, etenkin seuraavilla aikaväleillä:
tiistai 11.12. klo 20.00-23.30
keskiviikko 12.12. klo 22.30-00:30
torstai 13.12. klo 17:30-22:30.

Palvelinylläpitomme on muunmuassa korjaavana toimenpiteenä joutunut sulkemaan osan murretuista sivustoista sekä rajaamaan liikennettä uusilla palomuurisäännöillä. Tällä hetkellä ongelma on saatu ratkaistua, eikä verkkopalveluissa pitäisi esiintyä enää hidastelua. Mikäli havaitset ongelmaa omassa palvelussa pyytäisimme teitä olemaan yhteydessä tukeemme: Yhteystiedot ->

Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä painotamme Joomlan tai muun käytössä olevan sisällönhallintasovelluksen sekä mahdollisten lisäosien päivittämisen tärkeyttä uusimpaan versioon. Webhotelleihin asennettujen sovellusten ylläpito ja päivittäminen on asiakkaan vastuulla. Lisätietoa asiasta voi kysyä asiakaspalvelustamme.

Haavoittuvuus on useissa Joomlissa kohdistettu bluestork admin-teemaan. Suosittelemme kyseisen teeman poistamista. Lisäksi suosittelemme tarkistamaan Joomlan käyttäjät sekä käyttöoikeudet ja poistamaan tarpeettomat käytöstä. Lisää tietoa haavoittuvuudesta löydät osoitteesta http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=737503 .

Cert-FI sivuston tiedote sekä korjausohjeita Joomlaa varten https://www.cert.fi/tietoturvanyt/2012/12/ttn201212201656.html .

Hyökkäyksestä on uutisoitu myös alan sivustoilla: http://www.infoworld.com/t/hacking/hacker-group-makes-good-promise-attack-major-banks-209085

PHP 5.4 päivitys – whm12 päivitetty

edit 2.1.2013: PHP:ssa siirrytty versioon 5.3.20 WHM12-palvelimella php 5.4 ilmenneiden sivustojen yhteensopivuusongelmien johdosta.

Aamulla suoritettiin ensimmäisen webhotellipalvelimemme whm12 PHP version päivitys 5.2 -> 5.4 versioon. Tulemme päivittämään myös muita palvelimia seuraavien kuukausien aikana PHP 5.4 versioon. Päivitys tullaan tekemään mm. sivustojen toiminnan parantamiseksi sekä tietoturvasyistä.

Mikäli haluat, että siirrämme webhotellisi jo nyt uuden PHP-version palvelimelle voit olla yhteydessä Asiakaspalveluumme.

Miten voit valmistautua PHP päivitykseen oman sivustosi osalta?
Lue lisää

Joulukuun Asiakaskirje

Hyvää Joulua 2012 Louhelta!

Summary in English available below.

Uutiskirjeessä käsittelemme seuraavia aiheita:

1. Asiakaspalvelun aukioloajat muuttuvat 2.1.2013 alkaen
2. Arvonlisävero nousee 1.1.2013. Louhen hinnat eivät muutu
3. Pilvi.com: Tietoturvaa kaksivaiheisella kirjautumisella ja Täytyykö pilvessä osata saksaa
4. Asiakaspalvelun blogi: Tietoa huoltotöistä, asiakaspalvelusta sekä teknisestä tuesta
5. Vuodenvaihteen poikkeusaukioloajat
6. Summary in English

Lue lisää

Asiakaspalvelun aukioloajat muuttuvat 2.1.2013 alkaen

Louhi Net Oy tiivistää asiakaspalvelun puhelinpalvelun aukioloaikaa vuodenvaihteessa. Uusi aukioloaika on arkipäivisin klo 8:00 – 19:00. Uuteen aukioloaikaan siirrymme tammikuun 2. päivä 2013.

Muutoksen taustalla on henkilöstöresurssien tehokkaampi hyödyntäminen asiakaspalvelun ruuhkahuippujen aikaan. Tavoitteena on saavuttaa lyhyempi asiakaspalvelun vastausaika niin puhelimitse kuin sähköpostitse.

Louhen asiakaspalvelun tavoitat puhelimitse numerosta: 09 – 31 581 080

Palvelun ja asiakkuuden hallinta onnistuu itsepalveluna 24/7 Oma Louhi -palvelun kautta osoitteessa: https://oma.louhi.fi/

Palvelinylläpitomme valvoo ja reagoi palvelimien vikatilanteisiin myös jatkossa vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.